Helen Mirren zablistala na Canneskom festivalu s plavo-ljubičastom kosom

Ikona stila (ponovno) mijenja stereotip

by | 18 svibnja, 2023
Ikona stila s novom bojom kose

Sedamdesetsedmogodišnja Oskarovka Helen Mirren donijela je potpuno novo značenje pojmu plava kosa prošetavši crvenim tepihom na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannu na Francuskoj rivijeri doslovno s plavom kosom.

Njezine su kovrče bile podignute u ležernu punđu s pramenovima u kombinaciji ledeno plave, tirkizne i nijansama ljubičaste, što je savršeno pristajalo uz njezinu svijetloplavu haljinu. Plavi tonovi tu nisu stali. Njezina manikura je također bila u nebeskoplavoj boji koja se savršeno stapala s njezinom haljinom pokazujući da monokromatski izgled često može biti najzanimljiviji.

Ikona stila s novom bojom kose

Internet bruji o stilskom eksperimentu ove L’Oréalove ambasadorice, a obožavatelji je hvale. “Kad osijedim, i ja ću svoju kosu uskladiti s odjećom”, komentirala je jedna korisnica Twittera. Kanadska modna stručnjakinja Lisa Tant napisala je: “Helen Mirren mijenja stereotipe o plavokosoj starici.”

Ikona stila s novom bojom kose

Neki nagađaju da se ne radi o trajnoj boji već o obojenim umecima pramenova jer je vidljiv korijen njezine sijede kose. Ako se nas pita, Helen Mirren jednako graciozno nosi svoju dugu, prirodno sijedu kosu, kao i ovu u plavičastim nijansama kojoj se ne možemo prestati diviti. Možemo samo dodati, ikona stila, ostaje ikona stila.

Pročitajte: U stilu poznatih dama: 10 jednostavnih i chic frizura za dugu i srednje dugu kosu

Foto: Getty Images Europe