Gyros

by | 24 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 1 pakiranje tortilja

Za namaz:

  • 200 g sira
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 manja kisela krastavca
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • mješavina začina

Za nadjev:

  • 100 g bacon slanine
  • 400 g teletine
  • 1 dl juneće juhe
  • 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 2 crvene paprike
  • 1 dl ulja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 3 krumpira
  • mješavina začina, papar

Priprema:

Namaz:

1. Češnjak naribati na sitno, a krastavce sitno nasjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati svježi sir i vrhnje, te dodati krastavce i češnjak. Zatim dobro promiješati i začiniti po želji.

Nadjev:

1. Bacon slaninu narezati na kockice, a teletinu, papriku i crveni luk na štapiće. Krumpir oguliti i također narezati na štapiće, te pržiti na ulju dok ne porumeni.
2. Na malo ulja popržiti bacon slaninu i luk, potom dodati teletinu, te pirjati uz povremeno dolijevanje juhe dok svi sastojci ne omekšaju.
3. Pred kraj pirjanja dodati kukuruz šećerac i papriku, začiniti po želji, pa nastaviti s pirjanjem dok paprika ne omekša, a višak tekućine ne ispari.

Završni postupak:

1. Tortilje peći u teflonskoj tavi na nekoliko kapi ulja s obje strane kako bi porumenjele.
2. Svaku tortilju premazati pripremljenim namazom, nanijeti malo nadjeva, a zatim dodati pomfrit i zarolati.

Izvor: Dobra hrana