Gurmanski sote

by | 18 svibnja, 2014

Clipboard094

Sastojci:

  • 1 kg junetine od buta
  • 4 glavice luka
  • 400 g ljutog ajvara
  • 400 g šampinjona
  • 150 g riže
  • 1 dl soka od rajčica
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 0,5 dl ulja
  • origano
  • papar
  • mješavina začina
  • sol

Priprema:
1. Luk narezati na kockice, šampinjone na četvrtine, junetinu na krupnije kocke.
2. Na malo ulja popržiti luk kako bi porumenio, potom dodati junetinu i pirjati je u vlastitom umaku na umjerenoj temperaturi dok ne promijeni boju.
3. Zatim dodati mljevenu papriku, origano i začine po želji, doliti sok od rajčica i nastaviti s pirjanjem dok meso ne omekša.
4. Potom dodati ajvar, bijelo vino i šampinjone, te kuhati dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Rižu skuhati u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept