


Sastojci:
- 400 g poluskuhanih kobasica
- 2 glavice luka
- 2 crvene paprike
- 400 g šampinjona
- 1 dl soka od rajčica
- 1 žličica mljevene paprike
- 1 mrkva
- 2 žlice gustina
- 4 žlice ulja
- juneća juha po potrebi
- mješavina začina
- papar
Priprema:
1. Crvenu papriku narezati na krupnije kocke, šampinjone na četvrtine, luk sitno isjeckati a mrkvu naribati na krupno.
2. Poluskuhane kobasice narezati na ploškice.
3. Na malo ulja popržiti luk i mrkvu, potom dodati papriku te i nju kratko popržiti.
4. Zatim dodati šampinjone i pirjati uz povremeno dolijevanje juneće juhe po potrebi.
5. Kada povrće omekša, dodati kobasice i pirjati još 10 min.
6. Posebno umutiti sok od rajčica, gustin i mljevenu papriku pa dodati u jelo pred kraj. Začiniti po želji i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.
Izvor: Dobra hrana



