Gulaš s kobasicama

by | 17 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 400 g skuhanih kobasica
  • 2 glavice luka
  • 2 crvene paprike
  • 400 g šampinjona
  • 1 dl soka od rajčica
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 mrkva
  • 2 žlice gustina
  • 4 žlice ulja
  • juneća juha po potrebi
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:

1. Crvenu papriku narezati na krupnije kocke, šampinjone na četvrtine, luk sitno nasjeckati, a mrkvu naribati na krupno.
2. Napola skuhane kobasice narezati na kolutove.
3. Na malo ulja popržiti luk i mrkvu, potom dodati papriku te i nju kratko popržiti.
4. Zatim dodati šampinjone i pirjati uz povremeno dolijevanje juneće juhe po potrebi.
5. Kada povrće omekša, dodati kobasice i pirjati još 10 min.
6. Posebno umutiti sok od rajčica, gustin i mljevenu papriku pa dodati u jelo pred kraj. Začiniti po želji i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

Izvor: Dobra hrana