Gulaš s crnim vinom

by | 20 rujna, 2014

Clipboard039-490x346

Sastojci:

  • 1 kg junećeg mesa od buta
  • 500 g svinjskog mesa od vrata bez kostiju
  • 4 glavice luka
  • 125 g dimljene slanine
  • 2 mrkve
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 suhe paprike
  • 1 žličica mljevene ljute paprike
  • 1 rajčice
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 2 lovorova lista
  • 2 dl crnog vina
  • 0,5 dl ulja
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 500 g tjestenine po želji
  • 1 žlica brašna
  • papar, sol

Priprema:
1. Juneće i svinjsko meso narezati na krupnije komade, slaninu na štapiće, a luk i češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Mrkvu očistiti i naribati krupno, suhe paprike i rajčicu narezati na kocke.
3. Na ulju popržiti luk i slaninu, zatim dodati junetinu, te i nju kratko popržiti.
4. Potom dodati mrkvu, suhu papriku, češnjak i rajčicu, doliti crno vino i vodu da prekrije, pa kuhati na umjerenoj temperaturi.
5. Kada je junetina napola gotova, dodati svinjsko meso i lovorov list.
6. Posebno umutiti brašno, mljevenu papriku i malo vode, pa dodati u gulaš pred kraj kuhanja. Posipati peršinom, dodati mljevenu papriku, začiniti po želji i ostaviti da se kuha na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.
7. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept