


Sastojci:
- 1 kg junećeg mesa od buta
- 500 g svinjskog mesa od vrata bez kostiju
- 4 glavice luka
- 125 g dimljene slanine
- 2 mrkve
- 4 češnja češnjaka
- 2 suhe paprike
- 1 žličica mljevene ljute paprike
- 1 rajčice
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 2 lovorova lista
- 2 dl crnog vina
- 0,5 dl ulja
- 1 žlica mljevene paprike
- 500 g tjestenine po želji
- 1 žlica brašna
- papar, sol
Priprema:
1. Juneće i svinjsko meso narezati na krupnije komade, slaninu na štapiće, a luk i češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Mrkvu očistiti i naribati krupno, suhe paprike i rajčicu narezati na kocke.
3. Na ulju popržiti luk i slaninu, zatim dodati junetinu, te i nju kratko popržiti.
4. Potom dodati mrkvu, suhu papriku, češnjak i rajčicu, doliti crno vino i vodu da prekrije, pa kuhati na umjerenoj temperaturi.
5. Kada je junetina napola gotova, dodati svinjsko meso i lovorov list.
6. Posebno umutiti brašno, mljevenu papriku i malo vode, pa dodati u gulaš pred kraj kuhanja. Posipati peršinom, dodati mljevenu papriku, začiniti po želji i ostaviti da se kuha na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.
7. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



