Gulaš od gljiva s ribom

by | 4 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 400 g bukovača
  • 200 g fileta dimljenog šarana
  • 2 glavice luka
  • 2 mrkve
  • 3 češnjaka
  • 1 dl bijelog vina
  • 3 žlice sojinog umaka
  • 1 žlica pirea od rajčica
  • 1 žličica šećera
  • 1 žlica gustina
  • 300 g tjestenine po želji
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Šampinjone narezati na četvrtine, bukovače na štapiće, a luk na kockice.
2. Meso dimljenog šarana narezati na krupnije kocke, mrkvu naribati na krupno, a češnjak što sitnije isjeckati.
3. Na malo ulja popeći mrkvu, luk i češnjak. Potom dodati bukovače i nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
4. Kada su bukovače napola pirjane, dodati šampinjone, dimljenu ribu i bijelo vino. Doliti vode samo da pokrije i nastaviti s pirjanjem.
5. Pirjati dok gljive ne omekšaju pa dodati sojin umak, šećer, pire od rajčica i začine po želji. Dodati malo gustina i kratko prokuhati da se dobije željena gustoća.
6. Tjesteninu skuhati i poslužiti kao prilog uz gulaš.

Izvor: Dobra hrana