


Sastojci:
- 400 g šampinjona
- 400 g bukovača
- 400 g shiitake gljiva
- 2 paprike babure
- 1 vezica mladog luka
- 300 g pelata od rajčica
- 1 glavica luka
- 1 dl kiselog vrhnja
- 1 dl vrhnja za kuhanje
- 100 g slanine
- 1/2 vezice peršina
- 5 dl goveđe juhe
- 1 žlica mljevene paprike
- 4 žlice ulja
- 1 žlica brašna
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Gljive oprati i narezati na četvrtine, slaninu i papriku na štapiće, mladi luk na kolutove, pelate na kocke, a luk i peršin nasjeckati.
2. Na malo ulja popeći luk i slaninu, te dodati papriku, bukovače i shiitake pa ispirjati uz povremeno dolijevanje juhe. Kada bukovače i shiitake omekšaju, dodati šampinjone, mladi luk i pelate, pa nastaviti s pirjanjem.
3. Pred kraj pirjanja dodati mljevenu papriku, hladnu zapršku (mješavinu vode i brašna) i začiniti po želji. U gotovo jelo umiješati vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje, posipati peršina i poslužiti s pire krumpirom.
Izvor: Dobra hrana



