


Sastojci:
- 1 kg junećeg mesa od buta
- 3 glavice crnog luka
- 3 mrkve
- 4 fileta pečene paprike
- 1 žlica sezama
- 500 g krumpira
- 2 žlice pirea od rajčice
- 1 žličica šećera
- 1 žličica mljevene paprike
- mješavina začina
- ulje
Priprema:
1. Juneće meso od buta i filete pečene paprike narezati na krupnije kocke. Luk sitno nasjeckati, a mrkvu krupno naribati.
2. Krumpir oguliti i narezati na tanje ploške.
3. Na malo ulja popeći luk i mrkvu, a potom dodati meso te i njega popeći, dok ne promijeni boju. Dolijevati vodu po potrebi da meso omekša.
4. Potom dodati pire od rajčica, sezam, šećer, začine po želji, mljevenu i pečene paprike.
5. U odgovarajuću vatrostalnu posudu prebaciti pripremljeni gulaš i poravnati. Zatim preko njega poslagati ploške krumpira tako da se na krajevima preklapaju.
Doliti vode tek toliko da prekrije i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok krumpir ne omekša, a višak tekućine ne ispari.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



