Griz noklice za juhu

by | 9 kolovoza, 2015

Najjednostavniji i najbrži recept za mekane griz noklice za juhu. Tope se u ustima i odlična su alternativa onima koji ne vole rezance.

Vrijeme pripreme
1 min
Vrijeme kuhanja/pečenja
5 min
SASTOJCI
  1. 1 cijelo jaje
  2. dva prstohvata soli
  3. 4 ravne žlice ulja
  4. 8 ravnih žlica griza
PRIPREMA
  1. Izmutite jaje i sol pomoću pjenjače ili vilice.
  2. Dodajte ulje, pa griz. Žlice neka budu ravne, a ne onako pune. Znači koliko ulja stane u žlicu toliko stavljajte i griza.
  3. Smjesa za noklice će vam biti tekuća, ostavite ju par minuta da odstoji, zgusnut će se.
  4. Pred kraj kuhanja juhe, malom žličicom vadite noklice i stavljajte ih u juhu (računajte da noklice nabubre, pa pazite na njihovu veličinu).
  5. Kuhajte ih još 5 minuta u juhi.
  6. Gotovo, fino i mekano!

Sanja Štrbac
www.domacica.com.hr