GRICKALICE KOJE SMIJETE jesti navečer kada ste gladni

by | 20 rujna, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Stručnjaci ne savjetuju konzumaciju hrane barem tri sata prije spavanja. Ako ipak ne možete izdržati bez da gricnete nešto prije počinka, okrenite se ovim namirnicama.

Mrkva
Mrkva je brza i jednostavna namirnica koja može zamijeniti želju za krumpirovim čipsom. Hrskava je, ukusna i može se jesti prstima. Porcija mrkve osigurava dnevnu dozu vitamina A, a novija istraživanja pokazala su i da smanjuju rizik od dobivanja bolesti krvožilnog sustava.

Humus 
Jede vam se nešto slano? Namaz od slanutka, humus, odličan je izbor jer jamči dulju sitost organizma. Pun je bjelančevina i vlakana koji snižavaju krvni tlak, te blagonaklono djeluje na krvožilni sustav. Najzdravije je ako ga sljubite s čvrstim povrćem poput mrkve, stapki svježeg celera ili krastavaca.

Smrznute borovnice
Jede vam se nešto slatko? Isprobajte smrznute borovnice, koje nude slično zadovoljstvo kao šaka slatkiša. Borovnice imaju nisku kalorijsku vrijednost, a istovremeno su bogate vitaminima A, C i K, kao i prehrambenim vlaknima.

Bademi
Bademi su grickalice koje imaju puno antioksidanasa koji snižavaju razine lošeg kolesterola i krvni tlak. Uz to sadrže vitamin E koji sprječava začepljenje arterija. Idealan su izbor kada želite “zavarati” želudac prije spavanja, bez da ga opteretite teškom hranom.

Kriška pureće šunke sa sirom 
Ne možete zaspati jer sanjate o slasnom sendviču sa šunkom i sirom? Priuštite si malo mesnog zadovoljstva bez dodatka kruha. Krišku sira zamotajte u puretinu i lagano zagrijte u mikrovalnoj pećnici, te tako napravite kreativni grilani sendvič bez viška ugljikohidrata.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: ZADOVOLJNA.DNEVNIK.HR