Glavne pogreške koje treba izbjegavati kod odabira ljetne odjeće

by | 8 svibnja, 2023
ljetna odjeća

Ljeto je vrijeme za uživanje u toplom vremenu i suncu, ali je i vrijeme kada treba pametno razmisliti što odjenuti kako bi vam bilo udobno, a da biste istovremeno bili stylish i elegantni.

Preporuka je definitivno da nosite odjeću koja vam dobro stoji te da izbjegavate preusku ili preširoku odjeću koja može biti neudobna i neugodna. Ljeto je odlično vrijeme za eksperimentiranje sa svijetlim bojama i zabavnim printovima. Zato se ne ustručavajte dodati šarenilo u svoj ormar jer vam to može poboljšati raspoloženje i dodati dašak osobnosti vašoj odjeći, ali i stilu.

Pročitajte: Tips&tricks kako stilizirati casual sportsku odjeću za razne prilike

Najveće pogreške koje žene rade pri odabiru ljetne garderobe

Odabir pogrešne tkanine

Jedna od najvećih pogrešaka koju ljudi čine jest odabir tkanine koja je preteška ili ne propušta zrak po vrućem vremenu. Izbjegavajte tkanine poput poliestera, najlona ili svile, koje mogu zadržati toplinu i vlagu, i odlučite se za lagane i prozračne tkanine poput pamuka ili lana.

Ne odijevate se u skladu s prilikom

Pobrinite se za to da odaberete odjeću koja je prikladna za aktivnost ili događaj na koji idete. Na primjer, ako idete na zabavu na plaži, svečana odjeća možda nije najbolji izbor.

Odabirete ono što vam ne pristaje

Nošenje preuske ili preširoke odjeće može biti neugodno i nimalo laskavo. Pazite da odaberete odjeću koja vam dobro pristaje i naglašava oblik vašeg tijela.

Zanemarujete važnost kreme za sunčanje

Zaštita od sunca ključna je tijekom ljeta, pa se pobrinite za to da odaberete odjeću koja nudi odgovarajuću pokrivenost i ne zaboravite nanijeti kremu za sunčanje.

Ne koristite modne dodatke

Modni dodaci mogu podići svaku odjeću, stoga ne zaboravite dodati nešto šareno u svoju ljetnu garderobu. Šeširi, sunčane naočale, šalovi i nakit mogu dodati dašak boje i stila svakoj odjeći. Uz to, svakako uključite nekoliko opcija slojevitog odijevanja i kišne opreme u svoju garderobu kako biste bili spremni za sve vremenske promjene koje su tijekom ljeta jako česte.

Često nosite crnu tijekom ljeta

Crna boja svakako je poželjna, međutim, ona nikako nije poželjna za ljeto, pa je pokušajte maksimalno izbjeći. Crna apsorbira više topline nego svjetlije boje, što znači da nošenje crne odjeće ljeti može učiniti da se osjećate toplije i neugodnije od odjeće svjetlijih boja. Također, crna odjeća poznata je po tome što se kod nje vide mrlje od znoja, što može biti osobito vidljivo ljeti kada je veća vjerojatnost da ćete se znojiti. 

Umjesto crne, možete odabrati svjetlije neutralne boje – bijelu, bež, svijetlosivu ili svijetloplavu boju za ljetne dane.

Na kraju je ipak najbitnije da uzmete dovoljno vremena i razmotrite svoj osobni stil, oblik tijela i praktične potrebe kad birate svoju ljetnu garderobu.

Na taj način možete izbjeći pogreške te se osjećati samouvjereno i udobno u svojoj odjeći.

Pročitajte: Pet modela cipela za posao koje trebate u ormaru svakog proljeća 

Foto: LightFieldStudios iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Instagram