


- 400 g tankih kora za pitu
- 100 g margarina
- 2 manje glavice luka
- 500 g mljevene junetine
- 1 dl bijelog vina
- 8 žlica kečapa
- 3 jaja
- 40 g parmezana
- 3 žlice krušnih mrvica
- 2 žlice ulja
- mješavina začina
- papar
Za preljev:
- 3 dl jogurta
- 3 jaja
- 1 vezica vlasca
- prstohvat češnjaka u prahu
Priprema:
1. Dva jaja skuhati, oljuštiti i naribati na krupno.
2. Luk sitno nasjeckati i popržiti na 30 g otopljenog margarina.
3. Zatim dodati mljevenu junetinu te i nju kratko popržiti. Pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok meso ne omekša.
4. Dodati bijelo vino, kečap i začine po ukusu i ostaviti da se pirja na umjerenoj temperaturi dok višak tekućine ne ispari.
5. U ohlađeni nadjev dodati ribana jaja, parmezan, umućeno jaje i mrvice pa polako promiješati.
6. Kore za pitu poprečno prerezati napola tako da se od jedne kore dobije dva pravokutnika.
7. List kore premazati s malo otopljenog margarina, a potom na njega staviti 2 žlice pripremljenog nadjeva. Bočne stranice presavinuti 2 cm prema unutra i zarolati. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još rolica.
8. Odgovarajuću vatrostalnu posudu premazati uljem pa poslagati pripremljene rolice.
9. Posebno umutiti jogurt, jaja, sitno sjeckani vlasac i češnjak u prahu. Rolice preliti pripremljenim umakom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



