Četiri domaće glamping oaze na našoj wish listi za ljeto

I proglašene su među 25 najljepših u Europi

by | 15 srpnja, 2023
glamping oaze

Glamping je sve popularniji način provođenja odmora koji kombinira udobnost i luksuz uz kontak s prirodom karakterističnim za tradicionalno kampiranje.

I upravo zbog toga što nudi, postaje izuzetno popularna, a mnogi turisti zamijenjuju hotele odmorom u prirodi, to jest glampingom. Zato ni ne čudi činjenica što ih je toliko puno, posebice kod nas na Jadranu.

Karakterizira ih boravak u prostranim šatorima ili luksuznim drvenim kućicama s pravim krevetima, privatnim kupaonicama, toplom vodom, električnom energijom i drugim modernim pogodnostima, a najljepše je ipak to što se često glamping lokacije nalaze u prekrasnim prirodnim okruženjima poput planinskih vrhova, jezera, šuma ili obala.

Ako se nas pita, glamping je savršen izbor za parove koji žele romantičan bijeg u prirodu, dok ga istovremeno mogu popuniti aktivnim odmorom.

U par riječi – spoj prirode i luksuza!

Upravo su zato i naše domaće glamping oaze dobile novo priznanje.

Sean Newsom, novinar prestižnog britanskog lista The Times, nedavno je istaknuo 25 lijepih glamping destinacija diljem Europe. Newsom, sam pobornik ovog jedinstvenog načina smještaja, istražio je i odabrao nevjerojatne oaze koje pružaju luksuz, udobnost i bliski kontakt s prirodom.

Njegova lista obuhvaća mnoštvo izvanrednih lokacija, od šatora i kućica u planinskim područjima do divnih prirodnih okruženja s jezerima, šumama i plažama.

Izdvajamo četiri domaće glamping oaze koje su smještene među 25 najljepših u Europi!

Pročitajte: Oduševio nas je ovaj glamping, prvi takav resort u srcu Međimurja 

Wish lista za ljeto: Glamping oaze u Hrvatskoj

Abeille Maison, Brač

Gastro Glamping Resort Fešta, Žut

Plage Cachée, Hvar

Arena One 99, Istra

Foto: Instagram