


Sastojci:
1 pakiranje tortilja
Za namaz:
- 200 g svježeg sira
- 2 češnja češnjaka
- 3 manja kisela krastavca
- 1 dl kiselog vrhnja
- mješavina začina
Za nadjev:
- 100 g bacon slanine
- 400 g teletine
- 1 dl juneće juhe
- 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
- 2 crvene paprike
- 1 dl ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 3 krumpira
- mješavina začina, papar
Priprema:
Namaz:
1. Češnjak nasjeckati, a krastavce sitno narezati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati svježi sir i vrhnje, te dodati krastavce i češnjak. Zatim dobro promiješati i začiniti po želji.
Nadjev:
1. Bacon slaninu narezati na kockice, a teletinu, papriku i crveni luk na štapiće. Krumpir oguliti i također narezati na štapiće, te pržiti na ulju dok ne porumeni.
2. Na malo ulja popržiti bacon slaninu i luk, potom dodati teletinu, te pirjati uz povremeno dolijevanje juhe dok svi sastojci ne omekšaju.
3. Pred kraj pirjanja dodati kukuruz šećerac i papriku, začiniti po želji, pa nastaviti s pirjanjem dok paprika ne omekša, a višak tekućine ne ispari.
Završni postupak:
1. Tortilje peći u teflonskoj tavi na nekoliko kapi ulja s obje strane kako bi porumenjele.
2. Svaku tortilju premazati pripremljenim namazom, nanijeti malo nadjeva, a zatim dodati pomfrit i zarolati.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



