Gastro Cabaret- Oda palačinki

by | 12 prosinca, 2012

 U restoranu Piccolo Mondo hotela Dubrovnik održava se Gastro Cabaret, gastronomska manifestacija koja svojim programom slavi popularno jelo koje obožavaju djeca i odrasli – palačinku

Po prvi puta zajedno ekipa Gastro.hr portala i Vitaminoteke pripremila je gastronomsku manifestaciju Gastro Cabaret pod nazivom "Sva lica jedne palačinke", a svoju odu palačinki "otpjevat" će u petak, 14. prosinca u "dnevnom boravku" grada Zagreba – restoranu Piccolo Mondo hotela Dubrovnik.

Zašto je recept za palačinke već godinama najtraženiji, sve o povijesti i kulturološkom aspektu palačinke i kako pripremiti bezglutensku palačinku, građani će moći saznati od 17 do 19 sati, u restoranu Piccolo Mondo.

Na predavanjima će znanstvena novakinja iz Instituta za etnologiju i folkloristiku Jelena Ivanišević prisutnima ispričati zanimljivu priču o palačinki kao "prevrtljivoj slastici". Akademik kulinarstva i renomirani chef Branko Ognjenović svoju će viziju palačinke prezentirati na njemu prepoznatljiv i zabavan način, a na temu bezglutenskih palačinki osvrnut će se doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender, dipl.ing.bioteh. Za praktični dio prezentacije i pripremu omiljene delicije pobrint će se chef Ognjenović. Ulaz na edukaciju je besplatan!

Povodom ovog slatko-slanog događanja čitatelje očekuju i brojna druga iznenađenja – dvoje čitatelja osvojit će vrijedne nagrade te ulaznicu za večernji dio Gastro Cabareta koji će se održati u petak 14. prosinca u 20h, a gdje će uz vrhunske chefove imati priliku peći specijalno kreirane palačinke. Natječaju se možete priključiti na ovom linku  www.gastro.hr/Oda-palacinkama-g486.aspx#rptPag%281%29

Od jutra pa sve do poslijepodnevnih sati, građani su pozvani da posjete hotel Dubrovnik i uživaju u promotivnoj ponudi palačinki koja se, u susret Gastro Cabaretu, od 10. do 16. prosinca nalazi u ponudi restorana Piccolo Mondo i Kavane Dubrovnik po specijalno sniženim cijenama od 20 do 25 kn.

 

 

Tagovi: