Gambori Bretagne

by | 20 rujna, 2013

Sastojci:

  • 280 g gambora
  • 200 g svježe crvene paprike
  • 80 g sojinih klica
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • papar

Za prilog:

  • 200 g riže
  • 10 g maslaca
  • šafran
  • sol, papar

Priprema:

1. Gambore očistiti i narezati na manje komade, a crvenu papriku sitno nasjeckati.
2. Narezane gambore popržiti na maslinovom ulju, zatim dodati nasjeckanu crvenu papriku i sojine klice te kratko popržiti.
3. Uliti vrhnje za kuhanje, promiješati i začiniti po želji. Gotovo jelo poslužiti uz prilog od riže.

Prilog:

1. U posudu uliti vodu i ostaviti da prokuha, potom dodati rižu i malo maslaca, pa kuhati dok riža ne omekša.
2. Kuhanu rižu začiniti po želji, dodati prstohvat šafrana i promiješati.

Izvor: Dobra hrana