


Sastojci:
- 280 g gambora
- 200 g svježe crvene paprike
- 80 g sojinih klica
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- 4 žlice maslinovog ulja
- sol
- papar
Za prilog:
- 200 g riže
- 10 g maslaca
- šafran
- sol, papar
Priprema:
1. Gambore očistiti i narezati na manje komade, a crvenu papriku sitno nasjeckati.
2. Narezane gambore popržiti na maslinovom ulju, zatim dodati nasjeckanu crvenu papriku i sojine klice te kratko popržiti.
3. Uliti vrhnje za kuhanje, promiješati i začiniti po želji. Gotovo jelo poslužiti uz prilog od riže.
Prilog:
1. U posudu uliti vodu i ostaviti da prokuha, potom dodati rižu i malo maslaca, pa kuhati dok riža ne omekša.
2. Kuhanu rižu začiniti po želji, dodati prstohvat šafrana i promiješati.
Izvor: Dobra hrana



