Proljetno čišćenje bez muke: uz ove praktične savjete vaš dom zablistat će kao nikada dosad

Čist dom uz vrhunske ekološke proizvode na potpuno prirodnoj bazi

by | 15 svibnja, 2024

Proljeće nije rezervirano samo za novu, lepršavu garderobu i uzbudljive izlaske već i za veliko čišćenje doma koje će nam donijeti osjećaj mira, boost samopouzdanja i bolje zdravlje. Uz ekološki prihvatljive i nježne proizvode tvrtke Frosch i ove savjete, takozvano proljetno čišćenje postat će pravi užitak!

Stiglo je proljeće, mnogima omiljeno godišnje doba koje sa sobom donosi i jedan poprilično omraženi zadatak – veliko proljetno čišćenje. Akcija kompletnog čišćenja doma ne mora biti bauk, već može donijeti dugotrajno zadovoljstvo svojim životnim prostorom, izgraditi temelje za nove, zdrave navike te poboljšati naše mentalno i fizičko zdravlje.

Čist dom bez prašine i klica smanjit će mogućnost čestih oboljenja od raznih bolesti, a uredno dotjeran prostor dati nam dojam moći i spoznaju da možemo ovladati svakom situacijom.

Kako bismo vam olakšali akciju zvanu “veliko proljetno čišćenje”, donosimo vrhunske savjete s kojima se slažu i stručnjaci koji stoje iza brenda Frosch, poznatog po vrhunskim ekološkim proizvodima za čišćenje na potpuno prirodnoj bazi i fantastično pristupačnim cijenama. Poznato je da svaki dom koji voli čistoću obožava proizvode sa simpatičnom, prepoznatljivom žabicom!

Top savjeti za blistav dom o kakvome ste sanjali

Kako ove godine očistiti životni prostor bez puno muke i ostvariti rezultate kojima ćete napokon biti zadovoljni? Pridržavajte se ovih savjeta i oboružajte najboljim proizvodima koji omogućuju besprijekornu čistoću bez puno ribanja, a zatim si skuhajte kavicu i sami sebi čestitajte na uspješno provedenom planu čišćenja. No, krenimo otpočetka!

Izradite plan čišćenja

Najmanje uspjeha imat ćete ako se samo “predate čišćenju” bez ikakvog plana. Na papir zapišite redoslijed čišćenja i organiziranja doma. Odredite što je potrebno napraviti prije čišćenja (primjerice nabaviti vreće za smeće, gumene rukavice i papirnate ručnike, oprostiti se od stare odjeće, oprostiti se od biljke koja već dugo ne pokazuje znakove života…), pregledajte i obnovite ormarić s proizvodima za čišćenje (Je li nečemu istekao rok? Što vam je još potrebno?), a zatim podijelite stan po zonama i napišite u najviše četiri natuknice što u svakoj zoni treba odraditi.

Birajte proizvode koji su u skladu s vašim svjetonazorima i dobri za planet

Što tražite od proizvoda za čišćenje kamenca, a što od vodice za prozore? Mnogima omiljeni Frosch poručuje da više ne moramo birati između učinkovitosti, ugodnog mirisa, pristupačne cijene i brige za okoliš jer su razvili formule i šaroliku paletu proizvoda koja objedinjuje sve navedeno.

Dozvolite svome domu Frosch kvalitetu uz proizvode koji sami lete s polica, a koji svojim nježnim formulama snažno prodiru u svaku prljavštinu i ostavljaju plohe, podove, kvake, prozore i odjeću čarobno blistavima. Uz to, proizvodi Frosch nisu štetni po zdravlje i ne izazivaju alergijske reakcije, a pogodni su za čišćenje površina gdje obitavaju mališani, ali i kućni ljubimci.

Zadajte si vremensko ograničenje

Bez vremenskog ograničenja lako ćete u mislima otploviti na probleme s posla ili maštarenje te bespotrebno produljiti čišćenje. Za svaku sobu odredite određeno vrijeme i namjestite alarm na mobitelu, a zatim krenite dalje. Ako ste u stisci s vremenom, rastegnite raspored na desetak dana i svaki dan očistite zadanu zonu i zadani zadatak.

Budite nemilosrdni kad je to potrebno

Zatvorite oči i zamislite svoj stan ili kuću u idealnom izdanju. Spadaju li tu šareni ukrasi koje ćete možda jednom iskoristiti, torbe prepune papira, potrgane igračke i ormari iz kojih ispada odjeća koju niste odjenuli više od dvije godine? Nemilosrdno izbacite sve što vam ne treba i ne služi vašoj viziji ugodnog i elegantnog doma.

Nemojte zabušavati

Jednom kad odradite posao kako treba, bit ćete itekako ponosni i zadovoljni. Zato ne preskačite prostor iza hladnjaka i perilice za suđe, prozore i prostor ispod kauča. Upravo sada je vrijeme da očistite sve što ste dugo zanemarivali.

Nastavite s čišćenjem uz raspored u kojem nema mjesta za pogreške

Nemojte dozvoliti da vaš trud propadne uzalud. Ove godine izradite tjedni i mjesečni raspored čišćenja uz koji će vam dom blistati baš svaki dan! 

Brinite se o prirodi iz vlastitog doma

Veliko proljetno čišćenje prava je prilika da reciklirate sve što vam nije potrebno, plastične posude zamijenite staklenima, a štetne i grube kemikalije iz ormarića za čišćenje onima koji čiste dom uz puno dobrih vibracija i nimalo štetnih kemikalija.

Frosch je jedna od vodećih tvrtki kad su ekološki prihvatljiva sredstva za čišćenje u pitanju koja se vodi filozofijom da briga o okolišu treba krenuti iz vlastitog doma.

U 2024. počastite se besprijekorno urednim domom i otvorite (čiste) prozore novoj, osvještenijoj verziji sebe i svog životnog prostora!

Foto: PR