


Sastojci:
Za nadjev I:
- 400 g šampinjona
- 1 vezica mladog luka
- 1 češnja češnjaka
- 1 dl vrhnja
- 1/2 vezice peršina
- 2 dl mlijeka
- 50 g maslaca
- 3 žlice brašna
- mješavina začina, papar
Za nadjev II:
- 450 g tikvica
- 25 g maslaca
- 1 glavica luka
- 400 g rajčica
- 1 žlica pirea od rajčica
- češanj češnjaka
- mješavina začina, papar, origano
Za preljev:
- 2 jaja
- 1 dl vrhnja
Priprema:
Nadjev I:
1. Šampinjone narezati na listove, mladi luk na kolutove, a češnjak i peršin nasjeckati.
2. U teflonskoj tavi na malo maslaca pirjati šampinjone da omekšaju, a zatim dodati češnjak i brašno, kratko popržiti, pa doliti mlijeko i kuhati miješajući cijelo vrijeme dok se smjesa ne zgusne.
3. Zgusnutu smjesu skinuti sa štednjaka te dodati mladi luk, vrhnje, peršin, sve promiješati i začiniti po želji.
Nadjev II:
1. Tikvice oguliti i narezati na kocke, rajčicu također narezati na kocke, a luk i češnjak nasjeckati.
2. Na malo maslaca popržiti tikvice kako bi omekšale, a potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od tikvica dodati luk pa ga pržiti dok ne postane staklast. Zatim dodati rajčice, češnjak i pire od rajčica, začiniti po želji i pirjati dok se smjesa ne zgusne.
4. Zgusnutu smjesu skinuti sa štednjaka te umiješati pržene tikvice.
Završni postupak:
1. Okruglu vatrostalnu posudu premazati s malo maslaca te je prekriti palačinkom, premazati sa 1/3 prvog nadjeva, zatim prekriti drugom palačinkom, pa rasporediti 1/3 drugog nadjeva i tako naizmjenično dok se ne utroši pripremljeni materijal.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti vrhnje, mlijeko i jaja, te pripremljenom mješavinom zaliti nadjevene palačinke i staviti u zagrijanu pećnicu da se zapeku.
Izvor: Dobra hrana



