Formula pomoću koje ćete se lakše držati svih ciljeva do kojih želite doći u ovoj godini

by | 7 siječnja, 2021
formula za ostvarenje ciljeva

Nova godina sa sobom često donosi i nove odluke te nove obrasce ponašanja koje je često vrlo teško usvojiti i koji najčešće ostanu samo slova na papiru rokovnika u koji više ni ne pogledamo.

Kako bi izbjegla “otpuštanje” i zaboravljanje novogodišnjih odluka, zdravstvena trenerica i stručnjakinja za meditaciju Pilin Anice svake godine slijedi tri koraka koja joj pomažu provesti odluke u djela. “Prošla je godina mnogima od nas bila užasno teška i prepuna trauma koje nije moguće lako i brzo zacijeliti. Zbog toga nemojte zaboraviti da se ne trebate siliti na nove odluke, nove načine ponašanja i nove navike”, naglasila je Pilin. No za sve one koji ipak žele u Novu godinu krenuti nekim novim putem – tu je formula od tri koraka koja će vas lakše dovesti do vaših ciljeva.

Pronađite inspiraciju

Iako većina novih odluka dolazi iz motiviranosti, Pilin kaže kako je bolje uporište imati u inspiraciji. Inspiracija nam ne mora i ne treba doći samo usred velikih i čarobnih putovanja, čudesnih događaja, susreta s posebnim ljudima ili u trenucima velike boli i očaja. Inspiraciju možete izvući iz najobičnijih trenutaka, iz povlačenja u osamu, pisanja dnevnika ili stvaranja ploče ciljeva. Jednostavno se povucite u osamu i zapitajte se: “Što me inspirira i pokreće?”, “Što me veseli i uzbuđuje?”. Odgovore ćete zasigurno pronaći u sebi i na temelju njih poduprijeti svoje odluke kojih ćete se onda lakše držati. (Pročitajte: Novogodišnje odluke koje će vam donijeti mirniji um, punije srce i ljepši život)

Djelujte

Nakon što ste pronašli inspiraciju koja će vam dati snagu za rad – napravite raspored kojeg ćete se držati. Bez rasporeda nema ni djelanja. Bez obzira na to hoćete li na svom cilju raditi jednom tjedno, dvaput tjedno ili jednom dnevno – napišite svoj raspored i držite ga se. Isto tako, nemojte zaboraviti slaviti i najmanje pobjede. Svaki pomak se računa.

Suosjećajte sa sobom samima

Budite nježni prema sebi i nemojte zaboraviti da za izgrađivanje novih navika treba vremena. Ništa se ne događa preko noći, a ako vam se ponekad dogodi da ne slijedite slijepo ono što ste isplanirali, nemojte se kažnjavati, već nadoknadite kad budete mogli. Nekim ćete danima trebati odmor i mir, a nekim ćete danima raditi više no što ste htjeti. Nemojte zaboraviti da su i padovi dio procesa, a ne samo usponi.

Foto: Kevin Bhagat/Unsplash