Fine pileće ćuftice

by | 29 kolovoza, 2014

cuftice

Sastojci:

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 2 dl vrhnja
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice brašna
  • 2 jaja, ulje
  • 600 g krumpira
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • mješavina začina

Priprema:

1. Pileće bijelo meso samljeti na stroju za mljevenje.
2. Luk i češnjak što sitnije nasjeckati.
3. U odgovarajućoj zdjeli pomiješati mljevenu piletinu, vrhnje, nasjeckani luk i češnjak, brašno, jaja, peršin i začine po želji. Dobro izmiješati da bi se dobila ujednačena smjesa, a potom ostaviti u hladnjaku da miruje sat vremena.
4. Odstajalu smjesu za ćufte vaditi žlicom i spuštati na vruće ulje. Pržiti najprije s jedne, a zatim i s druge strane dok ćufte ne porumene.
5. Krumpir oguliti i narezati na štapiće pa ga pržiti u vrućem ulju dok ne porumeni. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept