Filmovi u 2023. za koje će se tražiti ulaznica viška

by | 8 siječnja, 2023
barbie film 2023

Nakon pandemijskih godina koje su mnoge lišile odlazaka u kinodvorane, veselimo se impresivnim filmskim naslovima koji su najhvaljeniji u godini pred nama. Ovo su neki od najiščekivanijih filmova u prvoj polovici godine, pa nabavite svoje ulaznice na vrijeme – nemojte reći da vam nismo rekli.

Neki od najboljih i najiščekivanijih filmova 2023.

A Man Called Otto (siječanj) 

Mrzovoljan udovac Otto Anderson (Tom Hanks) nije oduševljen veselom obitelji koja se doselila u njegovu ulicu. Ipak, prisiljen vrijeme provoditi s novom susjedom Marisol (Mariana Treviño), polako stvara novo prijateljstvo koje mu život potpuno preokreće. 

Empire of Light (siječanj) 

Radnja ove romantične drame odvija se u obalnom engleskom gradiću, 80-ih godina prošlog stoljeća. Film s Olivijom Colman u glavnoj ulozi govori o snazi ljudske povezanosti u turbulentnim vremenima, i zasigurno ćete zbog njega pustiti koju suzicu. 

Chevalier (travanj)

Violončelist rođen na Karibima, Chevalier de Saint-Georges, kojeg je obožavala Marija Antoaneta, tema je ovog biografskog filma Stephena Williamsa, u kojem Kelvin Harrison mlađi glumi glazbenog virtuoza, a raskošno odjevena Lucy Boynton francusku kraljicu.

The Little Mermaid (svibanj)

Dugoiščekivani, akcijski remake Roba Marshalla ugostit će Halle Bailey kao Ariel, Melissu McCarthy kao Ursulu, Javiera Bardema kao kralja Tritona i Awkwafinu kao Scuttle, uz spektakularne vizuale i nove pjesme za kultnu priču o maloj sireni.

Asteroid City (lipanj)

filmovi 2023

Foto: Pascal Le Segretain/Staff/Getty Images Entertainment

Margot Robbie, Scarlett Johansson, Tilda Swinton i Tom Hanks samo su neke od ikona koje se, kao eklektična skupina roditelja i učenika, okupljaju u pustinji na konvenciji promatranja zvijezda 50-ih godina.

Oppenheimer (srpanj)

Pratimo teorijskog fizičara J. Roberta Oppenheimera (Cillian Murphy) u uzbudljivoj drami Christophera Nolana o stvaranju atomske bombe. Njegovi kolege su svi glumci s A-liste, od Florence Pugh i Emily Blunt do Matta Damona i Garyja Oldmana.

Barbie (srpanj)

Nakon što je izbačena iz Barbielanda jer nije u potpunosti savršena, Barbie odlazi u svijet ljudi kako bi pronašla istinsku sreću. Moramo li uopće spomenuti da su u glavnim ulogama Margot Robbie i Ryan Gosling? 

Foto: PR, Pascal Le Segretain/Staff/Getty Images Entertainment