


Sastojci:
- 800 g fileta soma srednje debljine
- 600 g krumpira
- 40 g konzerviranog hrena
- 1 glavica luka
- 100 g mladog graška
- 100 g kukuruza šećerca
- 1 veća mrkva
- 200 g riže, ulje
- 5 dl goveđe juhe
- mješavina začina
Priprema:
1. Filete soma narezati na krupnije komade, začiniti ih po želji i premazati hrenom.
2. Krumpire oguliti i kratko blanširati u prokuhanoj slanoj vodi oko 5 min. Zatim ih ocijediti, ostaviti da se ohlade i krupno naribati.
3. Filete soma posipati naribanim krumpirom s obje strane. Zatim tepsiju obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem, pa poslagati filete u krumpir. Peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC dok ne porumene.
4. Posebno pripremiti rižoto. Luk i mrkvu sitno nasjeckati i popirjati na malo ulja. Dodati mladi grašak i kukuruz šećerac, te kratko popirjati. Dodati rižu i peći ju uz neprestano miješanje 5 min. Nastaviti s pirjanjem dolijevajući vodu po potrebi dok riža ne nabubri. Prije kraja pirjanja dodati začine po želji.
5. Rižoto poslužiti uz pečene filete soma.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



