Filet lososa s teriyaki umakom

by | 3 lipnja, 2015

Donosimo vam recept za odlično glavno jeloFilet lososa s teriyaki umakom.

losos

Potrebno je (za jednu osobu):
– 220 g fileta lososa, 70 g riže, 0,03 l teriyaki umaka, kriška limuna, rikola i cherry rajčica za dekoraciju, sol i papar.

Priprema:
– Najprije skuhajte rižu u slanoj, kipućoj vodi, a potom ga dobro procijedite i formirajte u željeni oblik na tanjuru (rižom možete napuniti šalice za kavu koje ćete prevrnuti na tanjur i tako dobiti manje oble porcije).
– Nakon toga izgrilajte losos na gril tavi, vodeći računa o tome da mu središnji dio ostane sirov.
– Pred sam kraj grilanja začinite losos, pa ga premažite teriyaki umakom.
– Poslužite filet s rižom, a tanjur aranžirajte rikolom, cherry rajčicom, limunom i preostalim teriyaki umakom.

Izvor: Life Content
Foto: Mladen Sekulić