Filet lososa s teriyaki umakom

by | 22 rujna, 2015

Predstavljamo vam recept za ukusno glavno jelo koje ćete lako napraviti. U pitanju je filet lososa s teriyaki umakom

losos

Potrebno je (za jednu osobu):
– 220 g fileta lososa, 70 g riže, 0,03 l teriyaki umaka, kriška limuna, rukola i cherry rajčica, sol i papar.

Priprema:
– Najprije skuhajte rižu u slanoj, kipućoj vodi, a potom ju dobro procijedite i oblikujte u željeni oblik na tanjuru (rižom možete napuniti šalice za kavu koje ćete prevrnuti na tanjur i tako dobiti manje, okrugle porcije).
– Nakon toga izgrilajte losos na gril tavi, vodeći računa o tome da mu središnji dio ostane sirov.
– Pred sam kraj grilanja začinite losos, pa ga premažite teriyaki umakom.
– Poslužite filet s rižom, a tanjur aranžirajte rukolom, cherry rajčicom, limunom i preostalim teriyaki umakom.

Izvor: Life Content
Foto: Life Content