Mogu li fileri za usne izgledati prirodno? Da, ako se prate ovi omjeri

Zbogom "pačjem“ izgledu

by | 28 rujna, 2023
kako povećati usne

Ne trebaju svi fileri za usne izgledati neprirodno. Poznati britanski “estetičar za usne“ otkriva koji se omjeri moraju uzeti u obzir da biste dobili najbolji rezultat.

Posljednjih godina viđamo žene s prenapunjenim usnama neprirodnog izgleda. Zbog takozvanih „pačjih usana“, mnogi ljudi ne žele isprobati filere za usne jer se boje da će izgledati neprirodno. No, ako je vjerovati podacima tražilice Google, promjene su na vidiku.

Prema Googleu, pretraživanje pojma fileri za prirodan izgled usana je poraslo za 250 posto. Čini se da želja za punim usnama ne jenjava, ali sada želimo suptilno povećanje i prirodniji izgled.

Kako biste malo poljšali svoje usne ili im vratili punoću koja s godinama opada, potrebno je, upozoravaju stručnjaci, imati na umu nekoliko ključnih omjera. Jer najbolji su oni estetski tretmani koji se ne primijete, a to se odnosi i na usne. Vi izgledate mlađe i ljepše, ali je teško odrediti što ste točno na sebi promijenili. Je li možda u pitanju nova frizura?

Pročitajte: Boje ruža koje usne čine punijima

kako povećati usne

Mogu li fileri za usne izgledati prirodno?

Prema dr. Eshou, poznatom kao “liječnik za usne“, postoji vrlo specifičan omjer koji treba tražiti koji osigurava najprirodniji izgled usana. “Savršene usne imaju omjer 1:1 između vanjskih kutova gornje i donje usne. Sredina usne i vanjski kut trebaju biti 2:1”, savjetuje britanski liječnik. Na ovaj način vaše će usne biti simetrične, s oblikom koji će najviše laskati vašim crtama lica.

Koju vrstu filera odabrati?

Postoji mnogo vrsta dermalnih filera, i ovisno o tome koje liječnik odabere dobit ćete drugačiji učinak. U usnama, području lica koje se koristi za ljubljenje i jelo, potrebno je koristiti mekše, podatnije punilo koje će izgledati prirodno na dodir i vizualno, savjetuju stručnjaci. Možete očekivati da će vaše nove, pune usne u prosjeku trajati do dvanaest mjeseci.

Pročitajte: Kako napraviti prirodni balzam za punije usne

Foto: deniskomarov, Dutko, iStock/Getty Images Plus