File mignon sa šampinjonima

by | 11 lipnja, 2014

Clipboard39

Sastojci:

  • 2 manja svinjska filea
  • 300 g šampinjona
  • 1 poriluk
  • 150 g mesnate slanine
  • 150 g mozarelle
  • 0,5 dl ulja
  • origano
  • mješavina začina, papar

Za umak:

  • 80 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice ulja
  • 4 dl mlijeka
  • 2 dl neutralnog vrhnja
  • kopar
  • mješavina začina

Priprema:
1. Svinjski file narezati na medaljone, istanjiti ih batom za meso i začiniti po želji. Propirjati ih na vrućem ulju da porumene, a zatim izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Šampinjone narezati na listove, mesnatu slaninu na štapiće, poriluk na kockice, a mozzarellu na kolutove.
3. Na malo ulja pirjati poriluk dok ne omekša, a zatim dodati slaninu te i nju kratko popeći. Zatim dodati šampinjone i začine po želji, te ih pirjati dok ne omekšaju.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i poslagati u nju pećene medaljone. Na svaki staviti žlicu nadjeva od povrća i slanine, te prekriti kolutom mozzarelle.
5. Pećnicu zagrijati na 200 ºC i pripremljeno jelo nakratko zapeći.
6. Posebno otopiti maslac, dodati brašno, kopar i kratko propirajti. Postepeno dolijevati mlijeko i miješati sve dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati vrhnje i začine po želji.
7. Pripremljenim umakom preliti zapečene medaljone.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept