Festivali koje obavezno morate posjetiti ovo ljeto!

Festivali i događanja koja ne želite propustiti

by | 9 lipnja, 2021
festivali

Pandemija virusa COVID-19 napokon se počela stišavati, a svi vi (i mi) jedva ste dočekali da krene aktivan život. Upravo taj aktivan život uključuje i mnoge festivale diljem lijepe naše Hrvatske, a koji uključuje pregršt programa – od gastro delicija do filmova, priča, putovanja… Odabrali smo neke od njih koje svakako valja posjetiti ovog ljeta, neki su već i počeli, a drugima se bliži rok zato nikako ne propustite neke od naših preporuka jer, vjerujte, ovakva vrsta opuštanja i zabave iznimno je dobra za vaše mentalno zdravlje!

Šibenik SPRING Festival

Festival je započeo 8. lipnja i traje do subote 12. lipnja u Perivoju Roberta Visanija u Šibeniku. Ovo je prvi gastro festival koji se održava u prekrasnom ambijentu najljepšeg šibenskog parka pa su svi gosti dobrodošli na opuštajuća druženja i fine hranu te dobro piće. Uz svakodnevne izvođače i DJ-e, sa vrhunskim street foodom, svoje goste dočekat će Festina Lente Šibenik, Yum Šibenik, Mediteran Primošten, Fine food Murter, Pjat Šibenik i Bistro Pucalina, sve redom provjereni i uspješni ugostitelji sa šibenskog područja.

Croatian Travel Festival

Deseto, obljetničko izdanje Croatian Travel Festivala koje se održava od 10. do 13. lipnja, u Šibeniku će ponovo okupiti putnike i poklonike zanimljivih i inspirativnih priča, knjiga i fotografija s putovanja po destinacijama diljem svijeta, ali i Lijepom Našom. Bogati program koji donose održat će se na staroj, dobro poznatoj lokaciji kluba Azimut, gdje će se putnici ugostiti u opuštenoj atmosferi na travnjaku ispred kluba, dok će se u petak i subotu glavni, večernji dio programa održati na Tvrđavi sv. Mihovila.

I ove godine na festival dolaze i neki sada već starosjedioci poput Jasena Boke i Jurice Galića Juke, svoju “Ljubav oko svijeta” Goranu Miliću će predstaviti Davor Rostuhar, a prvi put na festival dolaze chef Ivan Pažanin i proslavljeni košarkaš Dino Rađa. I ove se godine u okviru festivala dodjeljuje nagrada “Dijana Klarić” u pet kategorija pa će biti puno razloga za slavlje i zadovoljstvo pobjednika, ali i nominiranih.

BAŠ NAŠ Festival u Zagrebu

Od 8. lipnja otvorio se najveći i najzabavniji festival u gradu – BAŠ NAŠ Festival  u Kloićevim dvorima. Najveća pozornica na otvorenom oživjela je u bojama, mirisima, okusima i zvucima dobre zabave. Do 27. lipnja uživajte svakog dana u odličnoj glazbi uz live nastupe i poznate DJ-e, sjajno uređenje koje će vas odvesti na daleko cruise putovanje i pravi ljetni ugođaj uz slasne zalogaje dobro poznatih imena kulinarske street scene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baš Naš (@bas__nas)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baš Naš (@bas__nas)

 Motovun Film Festival

Najpoznatiji filmski festival održat će se od 27. do 31. srpnja i prikazati izbor najboljih domaćih filmova sezone koji dolaze iz svih krajeva svijeta. Dana 1. srpnja bit će objavljen i službeni program te tada započinje i pretprodaja ulaznica. Sve detalje čitajte na službenim stranicama Motovun Film Festivala, a do 13. lipnja prijavite se i za volontiranje!

 

Izvor i foto: Instagram