Festival usporenog putovanja – događaj koji se veselimo posjetiti

by | 29 lipnja, 2023
festival usporenog putovanja

Zastanite, podignite pogled i pogledajte zvjezdano nebo… Osluhnite pucketanje vatre koje se oko vas širi.

Poslušajte priče neumornih putnika o dalekim putovanjima. Ispunite se snovima, strašću i težnjom da se stigne do cilja.

Odmaknite se od svakodnevice i gazite prema nepoznatim horizontima. Doživite nešto novo i drukčije. Inspirirajte se životom.

Dane 30. 6. i 1. 7. Kulturna udruga Fotopoetika i Gradska knjižnica Umag uz financijsku potporu Grada Umaga organiziraju prvi Festival usporenog putovanja.

Na svega šest kilometara od Umaga i tri kilometra od mora, u jednoj od posljednjih zelenih oaza smjestilo se malo selo Barboj. U stoljetni maslinik simboličnog naziva Pachamama Oasis, daleko od gradske vreve i užurbanog života, pozivaju se svi ljubitelji hodanja, bicikliranja, jedrenja, veslanja, jahanja te svih ostalih outdoor aktivnosti da postanu dio jedne drukčije priče.

Pročitajte: Ideje za putovanja i izlete u prirodu s djecom dala nam je Ana s bloga Travel&LIVe 

festival usporenog putovanja

Festival usporenog putovanja mjesto je susreta različitih priča koje su nastale iz čiste ljubavi prema pokretu i znatiželje prema otkrivanju svijeta oko nas. To je događaj u kojem se promoviraju ne samo putovanja i outdoor iskustva već i čežnja za promjenom te povratkom prirodi i trenutku.

Za sve one koji bi bili zainteresirani prisustvovati oba dana festivala nudi se mogućnost kampiranja po simboličnoj cijeni, dok je za one koji na festival dođu nakon najmanje dva dana hodanja ili bicikliranja kamp potpuno besplatan.

PROGRAM FESTIVALA:

30. 6. 2023.

20:00 Otvaranje festivala
20:30 SLAVEN ŠKROBOT
21:30 ANTE TONČI FABRIS/OUTDOORS CROATIA

1. 7. 2023.

20:30 RENE LISAC
21:30 DAVOR ROSTUHAR

Foto: FB, Pexels