Brojimo dane do velike atrakcije i romantičnog leta balonom!

by | 25 kolovoza, 2022
festival balona na vrući zrak

Sjeverna obala rijeke Drave, odnosno Marina u Prelogu prvog će vikenda u rujnu biti domaćin novog Festivala balona na vrući zrak. Velebni baloni poletjet će iznad Drave i Preloga, iznad Međimurja i osvojiti nebesa. Riječ je o zahtjevnoj manifestaciji, svojevrsnom aeromitingu gdje se sve mora prilagoditi prvenstveno sigurnosti, zrakoplovnim pravilima, a očekuje se i iznimno velik broj posjetitelja.

Od 2. – 4. rujna rezervirajte vrijeme za odlazak u Prelog jer vas čeka nešto što doista morate doživjeti. S obzirom na to da se očekuje puno posjetitelja, uz Festival balona organiziran je i Piknik na Marini, edukativne i znanstvene radionice te bogati glazbeni program. Svi posjetitelji već od 06:00 mogu doći na doručak na Marinu, popiti kavu, doručkovati, gledati atraktivne balone, ali i ući u balon i prošetati njime. Balon klub Zagreb pobrinut će se da doživite ovo nezaboravno, novo i drukčije iskustvo.

“Petak i subota rezervirani su i za noćni spektakl. Night-Glow je nešto iznimno atraktivno, svi baloni su usidreni, spremni za polijetanje, no mi tada ne letimo, već počinje noćni svjetlosni show kad baloni svijetle kao veliki 20 metarski lampipni. Nešto što stvarno morate doživjeti“, najavljuje Igor Mikloušić, zračni barun i predstavnik organizatora Festivala.

Program festivala počinje u petak, 2. rujna svečanim otvaranjem Festivala balona, a program će trajati sve do nedjelje poslijepodne. Očekuje se velik interes, a prijave za besplatna podizanja bit će moguća od 29. kolovoza putem online obrasca koji će se objaviti i na službenom događaju na Facebooku i na web-stranicama Festivala.

Rezervirajte svoje vrijeme za ovaj poseban događaj, isprobajte, poletite te guštajte u sasvim novoj dimenziji gledanja krajolika iz visina!

Foto: Instagram, naslovna: @croatia_hot_air_balloon