Fenjeri

by | 12 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 550 g glatkog brašna
  • 1/2 svježeg kvasca
  • 2 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
  • 1 jaje
  • 1 žličica šećera
  • 8 pilećih hrenovki
  • 1 žličica soli

Priprema:

1. U manjoj posudi pomiješati mlako mlijeko, svjež kvasac, žličicu šećera i brašna. Dobro izmiješati da nema grudica i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U veću posudu usuti polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ulje i sol pa promiješati. Postupno dodavati preostalo brašno i neprestano mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki posude.
3. Zamiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
4. Nadošlo tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm, te okruglim zupčastim nožem rezati pravokutnike širine 4 i dužine 6 cm.
5. Potom pravokutnike od tijesta zarezati po sredini četiri puta.
6. Hrenovke narezati na manje komade dužine 2 cm.
7. Na svaki komad tijesta staviti po jedan komad i zarolati, a rubove slijepiti tako da se dobije izgled fenjera.
8. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati hrenovke u tijestu i premazati ih umućenim jajetom. Peći u zagrijanoj pećnici na
200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana