Feng shui u kuhinji

by | 8 veljače, 2013

Povoljan raspored donijet će veliku sreću, a pogrešan će voditi ka teškim posljedicama. Dobar i loš položaj određuju se na osnovu položaja štednjaka i sudopera.

Da bi voda i vatra bile u ravnoteži, nemojte štednjak ili pećnicu postavljati izravno nasuprot sudopera ili hladnjaka. Na taj način dovodite ta dva elementa u sukob. Također ih ne postavljajte suviše blizu jedno drugom. Da biste osigurali da se to ne dogodi, između hladnjaka ili sudopera i štednjaka postavite neki kuhinjski element.

Pravila za postavljanje štednjaka:

-Štednjak ili pećnicu nemojte postavljati direktno nasuprot ulaznih vrata u kuhinju. To je opasan raspored, osobito ukoliko se kuhinja nalazi neposredno blizu ulaza u kuću.
-Štednjak ili pećnicu nemojte postavljati neposredno nasuprot ulaza u toalet. Ukoliko to ne možete izbjeći, uvijek držite zatvorena vrata dok pripremate hranu.
-Štednjak ili pećnicu nikada nemojte držati ispred prozora. Prozor iznad štednjakaukazuje na nedostatak potpore.
-Štednjak ili pećnicu nemojte držati između dvije stvari koje pripadaju elementu vode, tj. između hladnjaka i sudopera. To će uzrokovati tugu u obitelji. Kaže se da vatra između vode nagovješta plakanje.
-Štednjak ili pećnicu nemojte držati u kutu. U tom slučaju kuharica će raditi u području direktno nasuprot kuta. To je opasna situacija.
-Kuhinja nikada ne treba biti u samom središtu doma.
-Štednjak ili pećnica ne trebaju biti nikada direktno nasuprot stubišta.
-Štednjak ili pećnicu nikada nemojte držati direktno ispod toaleta na katu; ako postoji takav problem, pomaknite štednjak i promijenite raspored u kuhinji.

Dobar feng shui u kuhinji podrazumijeva i stalno pun hladnjak. Blagovaonski stol za doručak najvažnija je stvar za dobar feng shui. On služi čak i da napravi prepreku između sudopera, hladnjaka i perilice suđa s jedne strane kuhinje, i pećnice i štednjaka s druge.
Luk i češnjak, kao i povrće koje visi sa stropa nemaju osobito povoljan utjecaj; isto vrijedi i za ovješene zdjele, lonce i tave. Pokušajte se pozabaviti s ovih nekoliko savjeta, vrlo brzo ćete osjetiti promjene…

Tekst: Life Content
Izvor: Enterijer.rs