Feng shui savjeti za mršavljenje

by | 1 ožujka, 2013

Uređenje doma prema pravilima feng shuija bazira se na stvaranju tople atmosfere u domu koji ukućanima nudi mir, sigurnost i obilje šansi za poboljšanje kvalitete života.

Prema principima feng shuija, ako želite smršavjeti, u vašoj kuhinji treba prevladavati plava boja.

Blagovaonski stol treba biti prekriven plavim stolnjakom i ukrašen plavom zdjelom ili vazom. Naime, plava boja djeluje umirujuće, usporava aktivnosti i smanjuje potrebu za hranom.

Nasuprot tome, crveni detalji potiču apetit. Zato ne bi trebalo jesti iz crvenog posuđa, niti koristiti crvene podmetače, kuhinjske krpe, namještaj, zavjese ili bilo kakve detalje u ovoj boji.

Da biste izbjegli nesvjesno prejedanje, iznad stola postavite slike s nekim pejzažem, cvijećem, morem ili planinom prekrivenom snijegom, jer ovi prizori djeluju opuštajuće. Na zidove u kuhinji i stolu nikada ne stavljajte slike hrane.

Uzorci na dekoru, posuđu, namještaju i ukrasima također djeluju na našu podsvijest. Ako vam nešto odvraća pažnju od jela, nesvjesno ćete pojesti više nego što želite ili što vam je potrebno. Ono što najviše odvlači pažnju jesu točke, krugovi i dijagonalne linije.

Kako biste smršavjeli, feng shui stručnjaci savjetuju da na zid u kuhinji postavite veliko ogledalo kako biste vidjeli sebe dok jedete i tako postali svjesniji što jedete i, na kraju krajeva, koliko jedete.

Također je važno da postavite paran broj stolica. Ako imate neparan broj članova obitelji, stavite jednu viška zbog održavanja linije.

Izvor: ljepota.ba