4 feng shui savjeta za osvježenje doma

Osjećajte se nadahnutije, svjesnije i jače

by | 9 lipnja, 2021
feng shui, dom

Feng shui je kineska vještina uređenja doma u skladu s okruženjem u kojem boravite. Upravo je to odličan alat koji će osigurati da postignete dinamičniji osjećaj u vašem domu, a energija oko vas može potaknuti pozitivnost u svim aspektima života. Dom u kojem živite može pomoći da se osjećate nadahnutije, svjesnije i jače. Evo malih savjeta kako osvježiti dom prema feng shui vještini:

Osigurajte više fizičkog prostora

To bi značilo da se oslobodite stvari koje ne trebate. Umjesto stalnog gomilanja, odvojite vremena da ispraznite ladice, bacite nepotrebne stvari, pospremite ormare… To će vam donijeti određeno olakšanje, ali i energiju, optimizam i jasnoću. (Pročitajte: Uz ove navike vaš dom će uvijek biti uredan)

Napravite sami prostor za pohranu

Organizacija je pola posla. A to neka vam govori kako bi bilo dobro da preispitate kako točno imate stvari pohranjene i što biste mogli bolje. Kada to shvatite, vi zapravo u svoj dom unosite više kreativne energije i motivirate se. Razmislite o tome kako biste sami, uz pomoć nekih ideja, mogli napraviti jednostavne stvari koje bi vam puno olakšale rukovanje i način pohrane u vašem domu.

Promijenite svoj radni prostor

Dakako, to ne znači mijenjati ga u potpunosti ili seliti na drugo mjesto, već to znači uvesti svježu energiju u radni prostor. To možete učiniti novim sobnim biljkama koje će u prostor uvesti mir, mudrost, simboliku. Ili možda fotografije svoje obitelji ili neke vama drage suvenire. Opremite prostor tako da vas nadahnjuje.

Osigurajte prostor kakav želite

Nemojte se ustručavati posložiti prostor upravo onakvim kakvom želite. Ako volite mirise, stavite aromaterapijske svijeće svugdje po svojoj sobi. Ako se bavite jogom, neka vam prostirka uvijek bude pri ruci. Knjige koje volite stavite na stolić blizu sebe.

Jednostavni wellness načini pružit će vašem domu i vama novu energiju, a slijediti vas upravo u onome što i kako volite. Zabavljajte se, budite uzbuđeni i svoji, a istovremeno radite promjene i pomake toliko bitne za vaše mentalno zdravlje.

FOTO: Max Vakhtbovych/Pexels