Feng Shui: Pokrenite pozitivnu energiju kombinujući različite arome

by | 17 siječnja, 2014

Aromaterapija drevna je iscijeliteljska metoda. Mirisi, prema Feng Shui-u, predstavljaju manifestaciju energije u prostoru u kojem se boravi, pa im se pripisuje ljekovitost zbog toga što mogu aktivirati pojedine dijelove života.

Najvažnije je da dom miriši i odiše čistoćom, jer ustajali i neugodni mirisi stvaraju negativnu energiju. Vrlo je važno da se prostor u kojem se živi što češće provjetrava.

Hodnik

Smatra se da je miris bosiljka idealan za hodnik ili predvorje. Čak se i u našim običajima grančice te biljke postavljaju kod ulaznih vrata da bi zaštitile ukućane od negativne energije. Ukoliko je riječ o uskom i mračnom hodniku, preporučuje se miris mirte, jer otklanja osjećaj tjeskobe.

Dnevna soba

Iako dnevna soba može odisati raznim mirisima, ne smije se pretjerivati, s obzirom da previše jak miris ili pomiješane različite arome mogu izazvati nadraživanje. Za razliku od drugih prostorija, u dnevnoj sobi mogu se postaviti aranžmani od svježeg cvijeća, aromatičnih svijeća ili voća. Uz naranče koja je nezaobilazna, poželjno je da soba u kojoj se provodi najviše vremena, miriše na bor, geranij i lavandu. Geranij je vrlo povoljan miris, posebno za ženske članove domaćinstva. Također, ovaj miris potiče i na okupljanje obitelji. Miris bora osvježava prostoriju, ali se ne preporučuje osobama s visokim krvnim tlakom. Lavanda djeluje smirujuće na energiju kuće.

Spavaća soba

U snu, mirisi intezivno utječu na organizam i njegovu revitalizaciju. Miris ruže preporučuje se za spavaću sobu, jer potiče usklađenost partnerskih odnosa, a doprinosi zbližavanju usamljenih. Sandal je vrlo senzualan miris, smanjuje stres, pa je posebno djelotvoran za osobe koje su napete, kao i za one koji imaju problema sa snom. Miris kamilice je poput sedativa, najviše odgovara neraspoloženim osobama.

Toalet

Za toalet najpovoljniji je miris limuna, kleka ili mente. Limun osvježava energiju, odlično dezinficira prostor i utječe na imunološki sustav. Nekoliko kapi mente možete dodati vodi u vodokotliću ili bilo gdje u toaletu kako bi podigli energiju u toj prostoriji.

Ured

Za dobru radnu atmosferu, blagotvoran je miris đumbira, mandarine ili mente. Miris jasmina potiče kreativnost, pa se preporučuje u slikarskim ateljeima.

Treba izbjegavati umjetne raspršivače, jer su mješavina raznih mirisa i kemikalija koji loše utječu na zdravlje. Prirodni mirisi imaju prednost, osobito biljke. Saksije s nanom i bosiljkom na kuhinjskom prozoru, drvo limuna i naranče na terasi ili dvorištu, utjecat će na pozitivne promjenu u domu. Opredijelite se za prirodne izvore mirisa kao što su ulja, svijeće, potpuri, svježe cvijeće ili voće.

Posebno se cijeni miris naranče u svakoj prostoriji. On djeluje osvježavajuće i poticajno, uz to doprinosi strujanje pozitivne energije vašim prostorom. Donosi živahnost, a povezuje se i s blagostanjem i vitalnošću.

Autor: Life Content