Feng shui: Osam pravila za uređenje kuhinje

by | 15 siječnja, 2014

Po pravilima feng shuija, drevne kineske tehnike za uređenje interijera, kuhinja nije samo mjesto gdje se priprema hrana već i prostor koji treba odisati zdravljem i dobrim raspoloženjem, kaže Jill Blake, autorica knjige „Healthy home“ (Zdrav dom), iz koje vam prenosimo nekoliko korisnih savjeta za uređenje kuhinje.

Najvažnije prema feng shuiju jest to da uredite prostor tako da se osigura povoljan protok chi energije, a to je istančana struja elektromagnetske prirode koja povezuje sve što postoji i počiva u ljudskim tijelima, biljkama, zgradama…

1. Pećnicu, koja je vatreni elemenat, trebalo bi postaviti daleko od hladnjaka i sudopera, koji su vodeni elementi. Jedino tako moguća je harmonija u kuhinji, koja je za mnoge obitelji srce doma.

2. Oštri rubovi i neravnine nisu dobri jer uzrokuju nesklad.

3. Oštri predmeti samo remete harmoniju, zato ih dobro sakrijte. Noževe stavite u ladice ili ih držite u kutijama za noževe.

4. Glatke površine na kojima nema nereda odražavat će u kuhinji dobru energiju.

5. Pluto je idealan materijal za pod. Budući da je topao, po njemu možete hodati bosi. Postoji u raznim bojama i jednostavan je za održavanje.

6. Kuhinjski elementi bi uvijek trebali biti zatvoreni.

7. Police koristite za sitnice koje najviše volite. Tu možete staviti lijepo porculansko posuđe u boji i tako malo oživite prostor.

8. Štednjak postavite tako da se može vidjeti odmah s vrata.

Izvor: zena.blic.rs