Feng shui: Kako izabrati odgovarajuće boje za vjenčanje

by | 25 prosinca, 2013

Jedna od prvih odluka koje buduća mlada donosi prilikom planiranja vjenčanja je izbor boja – kako bi cvijeće, ukrasi, pozivnice i druge stvari potrebne za svečanost bili u istim ili sličnim nijansama.

Feng shui boje imaju za cilj postići harmoniju na dan vjenčanja, stoga imajte u vidu sljedeće savjete kada budete planirali svoj “Big Day”.

1. Yin i yang

Tradicija feng shuija je u stvaranju harmonije kombiniranjem yina i yanga. Boje se kombiniraju tako da se yang boja upari s yin verzijom te boje. Na primjer, crvena ide dobro sa svojom yin verzijom – ružičastom bojom. Ostale yang i yin verzije uključuju tamnoplavu i svijetloplavu, tamnozelenu i svetlozelenu, te ljubičastu i boju lavande.

2. Crna i bijela

Tradicionalna vjenčanja u crno-bijeloj varijanti imaju posebno značenje u feng shuiju. Bijela je yang (muško), a crna je yin (žensko). To je kombinacija boja koja stvara muško-ženski sklad, te je razlog zbog čega je, ukoliko mlada nosi bijelu, njezina energija usklađena s muškom bojom, a mladoženja u crnom usklađen je sa ženskom bojom.

3. Božićne boje

Crvena i zelena su uglavnom povezane s Božićem. Ukoliko je vjenčanje oko Božića, možete iskoristiti ove boje. Vjeruje se da kombinacija crvene i zelene boje donosi sreću i uspjeh bračnom paru.

4. Metalne boje

Kombiniranje metalinih boja stvara sreću i harmoniju s kreativnošću i djecom. Metalne boje su bijela, srebrna, plava i zlatna. Također, možete kombinirati bijelu sa žutom, što znači nebo i zemlja. Kombiniranjem zlatne ili bijele s ljubičastom stvarate veliko bogatstvo energije.

5. Loš izbor boja

Postoji nekoliko kombinacija boja za koje se smatra da donose nesreću na dan vjenčanja. Tako ne biste trebali kombinirati crvenu s plavom, a crnu s metalnim bojama. Kombinacija žute sa zelenom ili plavom također nije preporučljiva.

Izvor: ljepota.ba