Feng Shui: Čega se morate odmah riješiti?

by | 15 svibnja, 2013

Jesu li predmeti koje čuvate u kući samo ukras ili posjeduju neku energiju? Feng shui, kineska vještina uređenja prostora i življenja u skladu s njim, kaže da nije sve samo u pozicioniranju, jer svaki od tih predmeta nosi svoju energiju. Evo popisa stvari kojih bi se trebalo odmah riješiti, jer njihova energija u domu nije nimalo pozitivna.

Suho cvijeće

Suho cvijeće, uključujući i potpourri, stvara loš feng shui zbog toga što predstavlja nepokretnu energiju. Kad negdje ponosno izložite suho cvijeće, u trenu život postane ‘teži’. Možda ćete čeznuti za djetinjstvom ili bivšim ljubavima. Možda ćete se čak osjećati kao da vas izdaje snaga. Zato bi najbolje bilo da se riješite buketića s maturalne večeri i uložite u svježi buket. Žive biljke koje cvjetaju držite u blizini ulaza u stan ili kuće, jer će prostor ispuniti energijom i podići vam raspoloženje na dnevnoj bazi.

Nefunkcionalni aparati

Stručnjaci za feng shui smatraju da elektronske naprave predstavljaju snagu i moć. Slomljeni, nefunkcionalni aparati ili elektronika s vremenom će se manifestirati u vašem životu u obliku zdravstvenih problema, propale veze ili loše situacije na poslu. Ili popravite tu tehniku, ili je bacite. Puno je bolje, po filozofiji feng shuija, prostor ostaviti praznim, nego ga ispuniti pokvarenim televizorom, tosterom…

Uvele biljke

Biljke u feng shuiju simboliziraju rast, ali samo ako rastu. Ako vam sobne biljke umiru, stvorit će vam probleme. Možda će vam biti teško ustati ujutro, a na poslu ćete možda osjećati umor. Moguće je i da ćete biti preumorni za seks. Ako biljke pate zato što ste vi nemarni, bacite ih i nabavite zdrave biljke o kojima ćete više brinuti.

Lijekovi kojima je prošao rok trajanja

Osim što se ne preporučuje konzumacija lijekova i kozmetike nakon isteka roka trajanja, čini se da je njihovo čuvanje loše za dom. Oni prema feng shuiju sadrže toksičnu energiju koja vam prilikom odmora može uvelike otežati opuštanje, i tjelesno i psihičko. Zato pregledajte ormariće i kutije, i riješite se svih lijekova kojima je prošao rok trajanja. Lakše ćete se osloboditi tjeskobe i više ćete uživati u slobodnom vremenu.

Stara hrana u hladnjaku

Feng shui vidi hranu kao simbol sposobnosti da primate i dajete ljubav. Zato hladnjak pun stare, pokvarene hrane može ozbiljno ugroziti vašu vezu. Pregledajte ga na tjednoj bazi, ali ne zaboravite ni ormare i druga mjesta na kojima čuvate hranu. Bacite sve što više nije jestivo. Kad se na to jednom naviknete, bit ćete puno pažljiviji prema hrani, ostacima i bacanju hrane. Također ćete primijetiti da lakše izražavate ljubav i da lakše prihvaćate brigu koja vam je potrebna.

Fotografije bivših ljubavi

Čak i ako ste u dobrim odnosima s bivšim/bivšom, nije zdravo izlagati njihove fotografije na vidljivim mjestima. Fotografije same po sebi sadrže snažnu energiju i imaju veliki utjecaj na vašu podsvijest. Ako želite napraviti mjesta u životu za trajnu i zdravu ljubavnu vezu, pospremite stare fotografije u albume ili kutije. To će biti simbol vaše želje za novom vezom, koju ćete onda lakše i privući.

Izvor: tportal.hr