


Sastojci:
- 500 g mljevene junetine
- 1 glavica luka
- 20 g parmezana
- 200 g šampinjona
- 1 kg krumpira
- 4 dl neutralnog vrhnja
- 2 veće rajčice
- 120 g listova slanine
- 150 g sira
- 1/2 žličice mljevene paprike
- 4 žlice krušnih mrvica
- 1 jaje
- 2 češnja češnjaka
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Krumpir oguliti, narezati na kolute i začiniti po želji.
2. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju rasporediti krumpir. Preliti ga mješavinom neutralnog vrhnja i parmezana i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC. Dok se krumpir peče pripremiti faširance.
3. Luk i šampinjone narezati na kockice i propirjati na malo ulja da povrće omekša, a suvišna tekućina uvrije.
4. Posebno pomiješati mljeveno meso, sitno nasjeckani češnjak, krušne mrvice, jaje, mljevenu papriku i začine po želji. Zatim dodati pirjano povrće i dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna smjesa pogodna za oblikovanje.
5. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati faširance. Svaki faširanac obaviti listom slanine i pričvrstiti čačkalicom. Zatim ih propirjati na vrućem ulju da porumene.
6. Kada je krumpir napola pečen izvaditi ga iz pećnice i poslagati na njega faširance. Prekriti ih kolutima rajčice, te vratiti u pećnicu i nastaviti s pečenjem dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj pečenja posuti s malo ribanog sira i vratiti da se zapeče.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



