


Sastojci:
- 500 g mljevene junetine
- 1 glavica luka
- 20 g parmezana
- 200 g šampinjona
- 1 kg krumpira
- 4 dl vrhnja za kuhanje
- 2 veće rajčice
- 120 g listova slanine
- 150 g sira
- 1/2 žličice mljevene paprike
- 4 žlice krušnih mrvica
- 1 jaje
- 2 češnja češnjaka
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Krumpir oguliti, narezati na ploške i začiniti po želji.
2. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju rasporediti krumpir. Preliti ga mješavinom vrhnja i parmezana i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC. Dok se krumpir peče, pripremiti faširance.
3. Luk i šampinjone narezati na kockice i popržiti na malo ulja da povrće omekša a višak tekućine ispari.
4. Posebno pomiješati mljeveno meso, sitno sjeckani češnjak, mrvice, jaje, mljevenu papriku i začine po želji. Zatim dodati pirjano povrće i dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna smjesa pogodna za oblikovanje.
5. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati faširance. Svaki faširanac obaviti listom slanine i pričvrstiti čačkalicom. Zatim ih popeći na vrućem ulju da porumene.
6. Kada je krumpir napola pečen, izvaditi ga iz pećnice i poslagati na njega faširance. Prekriti ih ploškama rajčice te vratiti u pećnicu i nastaviti s pečenjem dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj pečenja posipati s malo ribanog sira i vratiti da se zapeče.
Izvor: Dobra hrana



