10 razloga zašto sanjate bivšeg partnera

by | 25 kolovoza, 2020

Čak i ako ste sretni u novoj vezi, nije čudno ako u snu vidite bivšeg ili čak više njih. Za većinu ljudi san je nešto najbolje što vam se u danu događa, djelomično zato što nam pruža priliku da se opustimo i maštamo. Ali ponekad ti snovi mogu biti izvor velikog stresa, posebno ako sanjate nekoga koga biste radije zaboravili.

Jedne minute sanjate da jedete najbolji sladoled koji ste ikad probali, a onda odjednom… vaš bivši je tu? Što znači kad sanjate svog bivšeg? To nije uvijek znak da mu se podsvjesno želite vratiti.

Naravno, prirodno je zapitati se zašto sanjate baš takve snove, a vaša radoznalost vjerojatno se udvostručuje kad se pojavi netko neočekivan. Ali čak i ako ste sretni u novoj vezi, nije čudno ako u snu vidite bivšeg ili čak više njih.

Sanjati o bivšem zapravo je uobičajena pojava i možda ne znači ono što mislite. Ako ste se pitali zašto vas vaš mozak nastavlja podsjećati na određenu osobu dok spavate, jedan (ili više) razloga bi to mogao objasniti, kako piše Hello Giggles.

Imate nerazriješene osjećaje prema bivšem

Prije nego što se riješite toga, zapamtite da ti osjećaji ne moraju nužno biti romantični. Prema stručnjacima, sanjati o bivšem moglo bi značiti da tražite zatvaranje. Možda ste uznemireni načinom na koji su stvari između vas dvoje završile ili možda još uvijek pokušavate naći način za funkcioniranje u vašem umu.

Zabrinuti ste za održivost nove veze

Postoji velika mogućnost da ako sanjate bivšeg kada započinjete novu vezu s nekim drugim, vjerojatno ih uspoređujete kako biste bili sigurni da će se ovoga puta stvari odvijati. Ako ulazite u vezu s novom osobom, vaša psiha možda i dalje pokušavati otkriti pluseve i minuse vaše stare veze. U ovoj situaciji, vaša psiha pokušava osigurati uspjeh i dugovječnost vaše nove veze.

To je simbol većeg problema

Međutim, većinu vremena snovi su simbolični, a ne doslovni. Vaši su osjećaji vjerojatno usmjereni prema tome da do kraja prebolite prošlu vezu bez obzira na to što se dogodilo.

U osnovi, ako sanjate svog bivšeg, razmislite zašto je vaš odnos završio i što ste mogli drukčije. Ako je vaša pogreška, pa čak i ako nije bila, razvrstavanje i sprječavanje da se to dogodi u budućim vezama moglo bi ovim snovima okončati.

Osjećaji prema njemu još su prisutni

Iako postoji puno razloga zbog kojih sanjate svog bivšeg ako još imate osjećaje prema njemu, obnavljanje veze nije isključena opcija. Možda ćete trebati duboko zaviriti u sebe i shvatiti želite li biti opet s njim… i tada otkriti kamo otići.

Ne radi se o vašem bivšem, nego o vama

Postoji šansa da bivši u snu predstavlja dio vas. Možda to znači da ste se u prošloj vezi odrekli previše sebe i onoga što volite, a vrijeme je da to vratite. Ili to možda znači da na neki način zanemarujete sebe. U svakom slučaju, ne može naštetiti analiziranju vlastitog ponašanja u vrijeme dok ste bili s bivšim i shvatiti trebate li napraviti neke velike promjene.

Bojite se da će vas drugi opet povrijediti

Za mnoge ljude teško je prevladati staru vezu, jednostavno zbog straha da će opet biti povrijeđeni, posebno ako je vaš prekid bio osobito brutalan. To bi moglo imati veze s vašim bivšim koji je dio vaših snova. San bi čak mogao biti i vaš način ostvarenja nove veze koji ide istim putem. To može značiti da morate učiniti sve što možete kako biste promijenili tijek odnosa ili niste imali potpuno emocionalno zatvaranje.

Bivši u snu zapravo ste vi, prekidate sami sa sobom

Kao što vjerojatno možete znati do sada, bivši koji se pojavljuju u snu mogu simbolizirati sve vrste stvari. Možda je um pronašao način da vam poruči da potiskujete drugu stranu sebe – vjerojatno suprotnu stranu sebe i da trebate stupiti u kontakt s osobom koja zaista jeste.

Tumačenje ove vrste sna kao znak da biste se trebali ponovo povezati sa bivšim ne samo da će ovo pitanje ostaviti neriješenim nego će i dodatno usložniti problem. Ovaj vam san šalje poruku da trebate ojačati odnos koji imate sa sobom; nemojte se obeshrabriti tako što trenutačno ulažete energiju u vanjske odnose.

Pokušavate oprostiti nakon lošeg prekida

Ako stvari između vas dvoje ne završe dobro i nikad nije bilo prilike za oproštenje, san bi mogao biti vaš mozak način stvaranja te mogućnosti za vas. To bi moglo predstavljati činjenicu da trebate sklopiti mir sa svojim bivšim. Želite da se snovi zaustave? Oprostite svom bivšem kad ste budni i svjesni.

Propuštate dijelove svog života

Viđenje vašeg bivšeg u snu može značiti da u vašem životu postoji nešto što vam nedostaje i želite to vratiti. Međutim, taj djelić koji nedostaje nije nužno osoba, to bi moglo biti mjesto na kojem ste živjeli, nešto što ste radili zajedno ili mjesto koje ste često posjećivali za to vrijeme u vašem životu.

Nešto u vašem životu čini vas nesretnima

Bivši iz vašeg sna mogao bi biti simbol nečeg drugog u vašem životu zbog čega ste nesretni, nešto drugo s čim biste trebali “prekinuti” kako biste se u potpunosti krenuli prema naprijed. Ako vas nešto otkrije, možda bi bilo dobro poduzeti korake za promjenu.

Sanjati bivšeg može značiti uistinu svašta, ali ako želite znati što taj san pokušava reći, najbolje je zaviriti duboko u sebe, svoje misli i osjećaje. Vjerojatno već imate sve odgovore koje tražite.

IZVOR: NOVILIST.HR