Evo što će se vašem organizmu dogoditi ako redovito budete jeli grožđice

by | 11 rujna, 2020

Grožđice su mnogim ljudima omiljena poslastica, no unatoč tome, većina se ljudi nećka kad je u pitanju njihova nutritivna vrijednost i dobrobiti koje donose našem zdravlju.

No bez obzira na to što je sušeno voće u sebi sadrži više šećera nego nutrijenata, grožđice su, zapravo, vrlo dobre za čovjekov organizam. Mnogim je ljudima poznato da je grožđe prepuno nutrijenata te da djeluje blagotvorno na čovjekovo zdravlje, a stručnjaci sve više naglašavaju kako je isto i s grožđicama.

Kako jedenje grožđica utječe na čovjekovo zdravlje?

Istina je da grožđice imaju veću koncentraciju šećere u odnosu na grožđe. Ono na što trebate paziti je da ne kupite grožđice od proizvođača koji dodaju šećer pri procesu sušenja. Isto tako, nemojte pretjerivati s konzumacijom. Jedna šaka (otprilike 25 g) bit će dovoljna na dan. Umjerena i redovita konzumacija doprinijet će vašem zdravlju jer su grožđice, prije svega, prepune antioksidanasa. Isto tako, pomažu pri održavanju krvnog tlaka te blagotvorno utječu na rad srca.

Bogate su i vitaminima B te pomažu u borbi protiv anemije, poboljšavaju funkciju jetre te zbog vlakana utječu dobro na probavu. Obiluju i kalcijem, a uz dodatak jogurta pobrinut ćete se da vaš organizam dobije potrebnu dnevnu dozu za jačanje kostiju. Isto tako, grožđice u sebi sadrže manju količinu proteina. Ako ih konzumirate uz orašaste plodove, osim za dodatne proteine i zdrave masti, orašasti plodovi pobrinut će se i za izjednačavanje razine šećera. Zbog svega ovoga, grožđice su definitivno međuobrok koji trebate uvrstiti u svoju prehranu.

Foto: Pixabay

Tagovi: