EVO KAKO MOŽETE popraviti vid bez operacije i nošenja naočala!

by | 30 siječnja, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

KAKO KORISTITI NASJECKANI ČEŠNJAK da biste popravili gubitak vida bez naočala ili operacije

Vaše oči dozvoljavaju vam da vidite svijet. Nažalost, njihov značaj je podcijenjen i danas ih koristimo kako bismo gledali u računalo ili bilo koji drugi uređaj kod kuće. Takve aktivnosti iscrpljuju naše oči i pogoršavaju probleme koji dolaze s godinama.

Iako se gubitak povezuje sa starenjem, u nekim slučajevima više je pogođen našim izborom načina života. Vaše svakodnevne navike sigurno mogu povećati ili smanjiti rizik od razvoja makularne degeneracije.

Kada razmišljate o izboru načina života, najviše trebate biti oprezni kod režima prehrane. Hrana je najbolji lijek koji imate. U ovom članku mi ćemo se fokusirati na koristi od češnjaka, jer se smatra da ima golemu moć u liječenju mnogih bolesti, uključujući i probleme sa vidom.

Ova “supernamirnica” ima briljantna svojstva liječenja i dugo vremena cijenjena je zbog svog golemog potencijala. Studija provedena u Medicinskoj školi na Harvardu uključila je kroz analizu prehrane i zdravstvenog stanja više od 800 pacijenata. Nekima od sudionika dijagnosticirana je s godinama povezana makularna degeneracija, dok drugi nisu imali takvih problema. Rezultat je pokazao da punomasna prehrana može imati golemi utjecaj na rizik od makularne degeneracije koja se povezuje sa starenjem.

Plava riba
Zdrava masnoća u ribi je zapravo dokosageksalna kiselina. Ima nevjerojatan utjecaj na krvotok. Visoko je koncentriran u vašoj mrežnici, i hrana s velikim udjelom ove zdrave masnoće smanjuje rizik od makularne degeneracije.

Češnjak
Češnjak utječe na funkciju vaših trombocita. Lijekovi s ovom ulogom poznati su kao razrjeđivači krvi. Razlika je u tome što češnjak ne razrjeđuje krv. Štoviše, djeluje kao antikoagulans. Antikoagulansi su agensi koji sprječavaju zgrušavanje krvi, a to bi moglo uzrokovati prekomjerno i spontano krvarenje.

Redovna kontrola očiju je najbolja prevencija za probleme s vidom. Rano otkrivanje je uvijek najbolja prevencija. Na taj način spriječit ćete značajno gubitak vida.

Smanjenje razine kolesterola
Češnjak čini čuda za vaše srčanožilno zdravlje. S obzirom na to da je jak antioksidans, češnjak može smanjiti trigliceride i kolesterol. Njegove antioksidalne moći sprječavaju nakupljanje plaka, a on se smatra odgovornim za začepljenje arterija.

Smanjenje krvnog tlaka
Češnjak je također dobar za vaš krvni tlak. Alicin u češnjaku utječe na funkcije angiotenzina II. To je mali protein koji pogađa krvotok.

Da sumiramo, češnjak je lijek u sve svrhe i može vam pomoći u sprječavanju makularne degeneracije. S obzirom na to da je prirodni lijek, češnjak ne uzrokuje nikakve negativne posljedice koje se pojavljuju kod sintetičkih lijekova.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: torteikolacici.com