EVO KAKO ĆETE DJECU maknuti od mobitela i naučiti ih da rade kućanske poslove

by | 5 siječnja, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Jedna ima genijalnu ideju. A i svi oni koji imaju djecu koja obožavaju tehnologiju mogli bi je uvrstiti u vlastite odgojne metode.

Koliko god vi bili ponosni jer vaše dvogodišnje dijete još uvijek ne doživljava mobitele, tablete i ostala čuda moderne tehnologije, velike su šanse da će se u pubertetu (ili već kada krenu u školu) stvari drastično promijeniti. Surfanje internetom i neispuštanje mobitela iz ruku moglo bi postati vaša (zapravo, možda bolje rečeno njihova) svakodnevica, a vaše inzistiranje da se vrate u stvarni svijet i komuniciraju s vama moglo bi vam se činiti kao borba s vjetrenjačama. O sudjelovanju u kućanskim poslovima možda bolje da ni ne počinjemo…

No jedna se mama na internetskoj stranici za razmjenu fotografija, Imguru, pohvalila kako je opsesiju svoje djece uspjela iskoristiti u svoju korist, ali i možda najbolje od svega – na galantan način ih navesti da svakodnevno sudjeluju u kućanskim poslovima bez imalo pogovora!

Čini se kao nemoguća misija? Pa, stvar je zapravo poprilično jednostavna…

Naime, svakog jutra im ostavi poruku s novim zadatkom, a tek nakon što joj pošalju fotografiju s ispunjenim zadatkom, dobiju Wi-Fi šifru.

“Današnja Wi-Fi šifra može biti otključana ako mami pošaljete fotografiju čiste kuhinje. Kako bi se izbjeglo korištenje starih fotografija, na pultu uz peć se MORAJU vidjeti i krekeri”, piše u jednom od zadataka.

Da, možda vam se ne da mijenjati Wi-Fi šifru svakoga jutra, ali vjerujte da to traje puno kraće od samostalnog čišćenja kuhinje… Genijalno, zar ne?

IZVOR: INDEX.HR