Evo kad nam stiže H&M kolekcija nastala u suradnji s modnom ikonom Iris Apfel

by | 10 rujna, 2021
Iris Apfel x H&M

H&M najavljuje suradnju s pravom modnom ikonom, inspirativnom Iris Apfel. Kao najava ove suradnje, H&M će u četvrtak navečer u New Yorku, tijekom Tjedna mode, organizirati i proslaviti svoj 100. rođendan odajući počast svojoj voljenoj modnoj muzi koja je desetljećima velika inspiracija mnogim ljubiteljima mode.

Kolekcija Iris Apfel x H&M odaje počast njezinom jedinstvenom stilu i u prodaju će se pojaviti početkom 2022. godine.

Iris je neovisna poslovna žena, dizajnerica interijera, modna dizajnerica i ikona stila, poznata po upečatljivom načinu odijevanja, snažnoj individualnosti, odvažnim modnim odabirima i kreativnim dizajnerskim rješenjima. Ona je utjelovljenje ideje da stil i inspiracija mogu doći bilo gdje i od bilo koga, bez obzira na cijenu.

H&M je htio surađivati​​ s Iris zbog njezina ekscentričnog stila i utjecaja na modnu zajednicu. Iris je 100 godina nadahnjivala ljude na kreativnost, slavljenje i prihvaćanje svog stila te je i dalje pionir u modnoj industriji, a njezina šarena odjeća i odvažni modni dodaci već su desetljećima predmet fascinacije.

Iris Apfel x H&M

H&M kolekcija nastala u suradnji s Iris Apfel

Ključni komadi u ovoj kolekciji šareni su, poput cvjetnih odijela, haljina s karanfilima i printevima, a sve je napravljeno od mješavine tekstura, sa zanimljivim krojevima i uzorcima. Odjeća je popraćena posebno dizajniranim nakitom i modnim dodacima.

Svi materijali korišteni u kolekciji izrađeni su od recikliranih materijala ili od materijala dobivenih iz održivih izvora, a svaki odjevni predmet i modni dodatak izrađeni su imajući u vidu cirkularnost.

“H&M je sjajan i apsolutni je pionir u svom području, i to mi se sviđa! Također volim kad stvaram nešto što je pristupačno, što je H&M već savladao”  (Iris Apfel)

“Iris utjelovljuje nešto što nazivamo osobnim stilom – stil koji je i lijep i ukrašen i eklektičan i uvijek aktuelan. Pokazuje što je moda – sredstvo za izražavanje, tko ste ili želite biti i zabaviti se u isto vrijeme . Ona je prava inspiracija”, izjavila je Anne-Sophie Johansson, kreativna savjetnica za žensku odjeću u H&M-u.

Za više informacija o kolekciji Iris Apfel x H&M posjetite LINK!

Foto: PR