Zaštitite se od sunca prema potrebama vaše kože i pritom očuvajte okoliš

Kako zaštititi kožu od sunca, a planet od plastike?

by | 22 lipnja, 2023

U svakodnevnom životu, svoje tijelo štitimo od sunca pokrivajući ga odjećom. Jedino vrijeme kad uopće razmišljamo o zaštiti od sunca jest godišnji odmor jer su naša tijela dugotrajno i u potpunosti izložena suncu.

Osim odabira njege koja je prilagođena potrebama naše kože, potrebno je obratiti pažnju i na njezin utjecaj na naš planet. Eucerin se brine o planetu tako što smanjuje potrošnju plastike i papira u svojoj ambalaži. Podržava kružno gospodarstvo potičući recikliranje ambalaže (program Recikliram i dobivam), kao i korištenje formula bez mikroplastike.

POTPUNA ZAŠTITA OD SUNCA

Sunce ima puno pozitivnih strana – utječe na dobro raspoloženje, na proizvodnju vitamina D, bolju cirkulaciju i povećanje proizvodnje melanina, no nije poželjno pretjerano se izlagati suncu. Izlaganje suncu ima i štetne učinke zbog djelovanja UVA i UVB zraka.

Kako bi zaštita od sunca bila što djelotvornija, uz odgovarajuću zaštitnu njegu visoke SPF zaštite potrebno je voditi brigu i o drugim detaljima pa se preporuča:

  • Odabir guste tkane odjeće koja pokriva što više kože – koja pokriva područja vrata, ruku, prsa, leđa i nogu
  • Nošenje široko obodnih šešira i sunčanih naočala
  • Hidracija tekućinama
  • Boravak u hladu, a ne na direktnom suncu.

Zdrava prehrana također uvelike pospješuje zaštitu od sunca. Nedavna istraživanja pokazala su da određena hrana pomaže u smanjivanju oštećenja na koži uzrokovanih suncem.

ZAŠTITA OD SUNCA ZA SVAKI TIP KOŽE 

Proizvodi za zaštitu od sunca dermokozmetičkog brenda Eucerin pružaju sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja uzrokovanog suncem. Vrhunski asortiman  kože od sunca uključuje preparate koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože, a mogu ih koristiti i odrasli i djeca.

 

ZAŠTITE KOŽU I BRINITE SE O PLANETU

Kad koži trebate pružiti zaštitu od sunca, bitno je odabrati njegu koja je blaga prema okolišu. Eucerin je već dug niz godina posvećen razvoju njege čiji je utjecaj na okoliš minimiziran, a kvaliteta zaštite od sunca i podnošljivost na koži jednako kvalitetna i pouzdana.

Eucerin njega ne sadrži najlon – vrstu mikroplastike. To je bio jedan od bitnih održivih ciljeva dermokozmetičkog brenda Eucerin kojega su uspješno ispunili do 2020. godine. Do 2025. godine planira se smanjenje potrošnje plastike do 50 % u odnosu na 2019. godinu. Također, planira se ušteda papira, čime se smanjuje potrošnja drva, vode i energije potrebne za proizvodnju papira.

Do 2025. većina ambalaže moći će se reciklirati, ponovno upotrijebiti ili ponovno puniti kako bi se podržalo kružno gospodarstvo. Do kraja 2023. kozmetičke formule bit će bez mikroplastike i ciklometikona. Eucerin neprekidno radi i poboljšava formule kako bi se dodatno smanjio njihov utjecaj na okoliš nakon uporabe.