


Sastojci:
- 350 g mljevenog mesa
- 150 g integralne riže
- 2 glavice luka
- 2 crvene babure paprike
- 1 zelena babura paprika
- 4 veće rajčice
- 2 dl soka od rajčica
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 vezice peršina
- mješavina začina
- ulje
Priprema:
1. Luk očistiti i narezati na kockice, a češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Crvenu i zelenu papriku očistiti od peteljki i sjemenki, te narezati na krupnije kocke, a rajčicu također narezati na kocke.
3. Integralnu rižu napola skuhati pa ju procijediti.
4. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, a zatim dodati mljeveno meso te i njega kratko popeći.
5. Potom dodati papriku i pržiti je 5 min. Sve pirjati uz dolijevanje vode po potrebi dok paprika napola ne omekša.
6. Tada dodati integralnu rižu, rajčice, sok od rajčica i začine po želji. I dalje povremeno dolijevati vodu i pirjati dok riža potpuno ne omekša a višak tekućine ne ispari. Gotov đuveč posipati peršinom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



