Jedan hrvatski grad proglašen je najpoželjnijim gradom Europe

by | 17 studenoga, 2022
Dubrovnik Hrvatska

Jedan od najstarijih i najprestižnijih britanskih putničkih časopisa Wanderlust proglasio je Dubrovnik najpoželjnijim gradom Europe, prema izboru svojih čitatelja, na svečanoj dodjeli nagrada “Wanderlust Reader Travel Awards”.

Dubrovnik je na natječaju Wanderlusta nominiran u kategoriji za najpoželjniji grad Europe uz neke od najatraktivnijih turističkih destinacija: Tallinn, Lisabon, Istanbul i Sevillu. Deseci tisuća vjernih Wanderlustovih čitatelja izabrali su baš Dubrovnik kao najpoželjniji od svih.

“Hrvatska ima sve – od velike raznolikosti ponude za putnike, impresivne prirode, prekrasnih otoka, povijesnih gradova svjetske klase te živahni noćni život. Upravo zbog toga sasvim je prirodno da je Hrvatska u top 10 u gotovo svim glavnim kategorijama naših nagrada uključujući i Dubrovnik koji je okrunjen za najpoželjniji grad Europe”, izjavio je George Kipouros, glavni urednik i direktor Wanderlust magazinea.

Wanderlust magazine jedan je od najutjecajnijih i najdugovječnijih travel magazina relevantnog sadržaja i pouzdanih informacija koji djeluje još od 1993. godine te promovira najautentičnije priče i doživljaje te održiva putovanja koja su potkrijepljena provjerenim iskustvima. U odabiru i svrstavanju svih destinacija ovogodišnjeg natjecanja sudjelovalo je više od 10 000 čitatelja te neovisno i stručno vijeće, koje je i potvrdilo globalnu popularnost Hrvatske i njenih atrakcija.

Pročitajte: Dva hrvatska grada sada su na listi najpopularnijih trendi destinacija

Foto: Instagram, Unsplash, Pexels